Blog výživového specialisty

Cvičení doma, které opravdu přemůže vaši lenost!!

Cvičení doma, které opravdu přemůže vaši lenost!!

Mnoho z nás nemá zájem vyrážet za sportem a nejraději by cvičili doma. Všechno má svá pro a proti. Doma zase máte milion důvodů, proč zrovna dnes cvičit nemůžete. Vždy se něco vymyslí:)

Většina domácího cvičení je nudná a nechce se nám do něj. Cvičit na podložce, s činkou?? Někdo zkouší podle nějakého videa, ale vetšinou to dříve nebo později zabalíme.

Takže zde je moje zkušenost, co dělám, abych se hýbala.


Denně se doma cvičit dá. Také jsem hledala jak na to. Nechtěla jsem ale hodinu stákat, nebo posilovat, ale vyřešit cvičení rychle a efektivně.

Před 8 mi lety jsme si domů pořídili vibrační plošinu. Máme celkem kvalitní a drahou, ale dle mého to až takový význam nemá. Mám v plánu si oběhnout pár obchodů a srovnat pro vás ceny verzus efekt.

Jde o to, že necvičíme, abychom hubli. Mí klienti určitě ne, jde to i jiank. A proč tedy cvičit?

  • srdce to velmi přivítá
  • pohybem posilujete svaly a vazy, ty drží klouby a velmi jim ulevíme. Bolavá kolena Vám poděkují.
  • záda!! Ta jsou ztuhlá, krční páteř od počítačů totálně zatuhlá a to u každého z nás bez vyjímky. Záda drží břišní svaly.
  • zrychlujeme metabolsimus a tím všechny pochody v těle
  • pohybem vyplavujeme endorfiny, zlepšuje náladu
  • nejsme konstruovaní k sezení!!!!
  • a i to vypadá lépe, když se vše na těle netřepe:)

Vibrační plošiny se dají pořídit od cca 7000 korun, stačí Vám 10-20 min denně. Nejde jen o posilování, ale krásně se protáhnete. Každý sval se za sekundu stáhne několikrát a nahrazuje se tak zdlouhvé cvičení v posilovně. Někdy na ni cvičit nejdu, ale protáhnu se na ní. Je mnoho videí s cviky, cvičení na ní je navíc intuitivní. K tomu výbava viz foto..protahovací gumy, činka, vibrační činka z lídlu- ta stála pár korun a je geniální.

A HLAVNĚ CO POTŘEBUJETE JE, ještě když ani nevíte jestli se Vám chce nebo nechce cvičit si strčit do uší sluchátka s nějakou nakopávací hudbou. Opravdu je to nejvíce důležitá věc, protože ve Vás probudí chuť si jit zacvičit. Bez toho se těžko přinutíme:(

Doporučuji cokoliv staršího od Prodigy. Staré, ale funguje to spolehlivě. Budu ráda za vaše tipy k nakopávacím písničkám, je to důležité. Fain jetaké Faithless - Insomnia, pomalejší, ale funguje:) Musí mít energii!

Takže se toho nebojte a mějte své tělo rádi, je to to nejcenější co máte!!


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová