Blog výživového specialisty

Častá bolest hlavy, problémy s krční páteří - co jsem zjistila?

Častá bolest hlavy, problémy s krční páteří - co jsem zjistila?

Problémy s krční páteří má obrovské množství lidí. Migrény, špatná hybnost, únava. I já sama jsem s tím měla velké potíže.Pokud opravdu nejde o neurologický problém, což je velmi ojedinělé, tak zlobí s největší pravděpodobností krční páteř. Jak to obvykle chodí, když zajdete k neurologovi? Pošle vás na nejrůznější vyšetření, výsledky bývají většinou v pořádku. Pak vám předepíše léky. Tím to končí.

Já jsem touto cestou odmítla jít, protože to neřeší příčinu. Stále jsme cvičila a protahovala se, ale hlava bolela dále. Jisté zlepšení mi přinášela masáž zad a návštěva fyzioterapeuta, ale stále to nebylo dobré. Přitom řešení není až tak složité. Zkuste se zaměřit na tuhost matrace, na které spíte. Bohužel ne všichni prodejci umí dobře poradit a celkem často jsem se setkávala s tím, že nás nechají si vybrat tuhost matrace podle toho, jak se nám na ní leží. A to je chyba! Moje matrace byla velmi kvalitní, drahá a měkká. V prodejně se mi na ní krásně leželo. Co mi ale provedla se zády?

Pro ty z vás, co trpíte bolestí krční páteře je vhodnější tužší a tvrdší matrace. Je pravda, že tělo si na tuhost matrace, zejména pokud jde o přechod z měkčí na tvrdší zvyká i týdny. Ale výsledek stojí za to.
Pokud se ráno probouzíte rozbolavělí a jako já s bolestí hlavy, rozhodně matrace není v pořádku. Vyzkoušela jsem nespočet polštářů, což byly zcela vyhozené peníze. Netvrdím, že polštář není důležitý, to jistě je, ale základ je matrace.
Doporučuji využít nabídku některých prodejců a 14 dní si ji doma vyzkoušet a pak si v případě, že vyhovuje nechat, nebo ji vrátit. Výběr správné tuhosti je zcela zásadní věc. Já mám nyní velmi tvrdou matraci, sama bych si ji nikdy nekoupila. A výsledek? Hlava ani záda nebolí.


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová