Blog výživového specialisty

Vyhodit nádobí z TEFLONU? Co plastové krabičky?

Vyhodit nádobí z TEFLONU? Co plastové krabičky?

V krvi obyvatel USA byl z 96% nalezen PFOA, který je klíčovou složkou teflonu, terý najdeme zejména doma v kuchyni v pánvích, jednorázových kelímcích na kávu, podlahových krytinách, automobilových dílech..

Vědci přišli na to, že PFOA mění funkci našich imunitních buněk. Když si připravujeme jídlo v jedovaté pánvi, není to dobré. Je lepší se vyhnout každému zbytečnému zlu.

A co plasty? To je další hrozba pro naše zdraví.

Zjistilo se, že téměř každý plast uvolňuje nějakou nebezpečnou látku. Ve výrobě produktů se používá kolem 100 000 různých chemických látek a my jich máme v těle nezpočetné množství. Ikdyž se ví, že pro zdraví nejsou vhodné, schvalují se další a další nové. Cca 50 týdně a stále to roste. Chraňte si svoje zdraví tím, že nebudete uskladňovat vaše potraviny v plastových nádobách, jak to dělá 99% z nás, ale koupíte si skleněné nádoby. Když takovou plastovou krabičku s obědem ohřejete v mikrovlnné troubě zcela jistě se do jídla uvolní mnoho chemických sloučenin. A tělo to musí řešit. I proto jsme stále tak nemocní, unavení a umíráme na zbytečné nemoci. Tělo si umí poradit s mnoha věcmi, ale pokud je DENNĚ OSLABUJEME: špatným jídlem, chemií v jídle a ve výrovbích běžné spotřeby jako jsou krémy, čistící prostředky, zubní pasty, prášky na praní, dále pak každý nábytek je plný chemie, každá vyrobená věc něco vypouští a my to dýcháme, nebo to sníme, nebo si to oblečeme...špatně to dopadne.

Tyto věci se veřejnosti běžně neprezentují. Mějme na paměti, že již brzy se naše společnost nebude rozdělovat na bohaté a chudé, ale na zdravé a nemocné. Nemocný není jen ten, koho něco bolí, nebo užívá léky, ale tělo se k nemoci chystá poměrně dlouho a střádá tak dlouho věci, které jsou škodlivé až nemoc propukne. Imunita se oslabuje každým dnem. Tělo vydrží dost, ale jednoho dne to prostě neustojí, otázka je, kdy to bude. Jaká kvalita života nás čeká po padesátce? V zásadě stát nás v důchodovém věku již nepotřebuje, spíše jsme na obtíž, protože nás živí. Prospěch ze starých lidí má jen farmacie a zdravotní pojištovny. Proto jim nenechávejme vydělat a buďme zdraví co nejdéle.

Opět musím zmínit, že se o své zdraví neumíme starat a spoléháme se jen na lékaře. Já jsem strávila více než 10 let studiem všeho co naše zdraví ovlivňuje a stále zjištuji nové a nové věci. Jsem vystudovaný chemik a biotechnolog a tak informace, kterým běžná poplace nerozumí a výrobci na to spoléhají já vidím a učím své klienty co nejvíce své zdraví chránit.


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová