Blog výživového specialisty

Zvolili jste cestu hubnutí ketodietou?

Zvolili jste cestu hubnutí ketodietou?

Rady výživového poradce jak po skončení diety nenabrat kila zpět.

Je to rychlé řešení, jak se zbavit kil, což většinu lidí zláká. Mnoho lidí z mého okolí ji nasazuje každý rok pravidelně, většinou touto dobou. Bohužel opět kila naberou, protože neumí jinak jíst a opět v lednu nakupují koktejly.

Když už do takovéto diety jdete a absolvujete měsíce hubnoucí kůry, je velmi důležité se naučit jinak jíst, abyste nenabrali kila zpět. A to bohužel vidím u většiny lidí. Prakticky neznám člověka, který by si váhu s max 3 kilovým nabráním (zpět se vrátila do těla voda) udržel.

Většina si myslí, že to zvládnou sami a z nějakého důvodu pomoc výživového poradce nevyhledávají. Já své klienty nikdy neodsuzuji, ale motivuji je. Žijeme ve velmi těžké době, jídla je nadbytek, pohybu málo, za to hodně stresu. Každý spoléhá na zdravotnictví, ale to řeší až důsledky. Každý druhý zemře na nemoci spojené se srdcem a cévami, každý 3 má cukrovku. Patříme k nejobéznějším národům na světě a učíme naše děti jíst stejně špatně, jako to děláme my.

Na co tedy čekáme? Je třeba radikálně řešit způsob myšlení a přenastavit stravu, dokud je ještě čas.

Nic na tom těžkého není a když máte spojence, který vám radí a podporuje vás, je to jednodušší.

Pokud pochopíte, jak funguje tělo a co potřebuje, budete se tím řídit, máte vyhráno. Kvalitní výživový poradce vás to naučí. Nevyhledávejte poradce, kteří prodávají doplňky stravy, ti nyní ovládají trh, slibují různé krevní testy, jen aby vás přilákali. Potřebujete parťáka, který vám pomůže a není pro něj priorita z vás dostat co nejvíce peněz.

Jak dietu dokončíte, zvykli jste si na doporučené množství zeleniny a 5 -6 porcí jídla denně, to nejhorší máte za sebou. Když dobře zvolíte jídelníček, tělu dáte tolik energie, co potřebuje, nebude mít důvod ji kumulovat v tucích. Když pochopíte, jak tělo funguje, bude jednodušší mu dát co potřebuje a nepřibírat. V obchodech je spousta nevyhovujících potravin, co se tváří opačně. Těžko se v tom sami vyznáte a změníte to, jak jste zvyklí jíst.

Výživový poradce nemůže konkurovat nabídce diet, proto většinou k nám chodí klienti, kteří se již spálili a až poté si najdou kvalitního poradce, aby je naučil jíst. Nebudu zde psát proč ketodietu nedoporučuji, ale vzhledem k množství lidí co ji drží spíše nabízím pomoc, jak nepřibrat kila zpět.


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová