Blog výživového specialisty

Maminky, proberte se!

Maminky, proberte se!

Děti se stávající celoživotními klienty. Nenechejte je v tom. Začněte přemýšlet!!

Když se mamince narodí miminko, velmi pečlivě se stará o to, co miminko jí. Snaží se je krmit tak, jak nejlépe umí.

Jakmile dítě povyroste, řekněme, že po 3. roce života se najednou vše postupně začne měnit. Maminka začne dítě krmit i tím, co mu doslova škodí.

Je to jen neinformovanost maminek a lidí všeobecně, nebo v tom je i něco víc?

Ano, částečně za to můžou reklamy a plné obchody nevhodných potravin, které vysoce převyšují potraviny pro nás prospěšné.

Ale přeci průměrně inteligentního člověka by mělo napadnout, že když kupuje brambůrky, čokoládu, pečete nezdravé buchty, kupuje bílé pečivo, zpracované potraviny a zapije se to slazeným mnohdy barevným nápojem, asi to nebude zcela zdravé.

Tak proč to děláme?

Nahráváme tím farmaceutickým a potravinářským firmám. Vychovávají si z nás klienty již od malička. Je velmi výhodné, když budeme nemocní a obézní.

Vše je to klam a žijeme ve vyhroceném prostředí s cílem zisku peněz.

Jak může být televize plná reklam na nezdravé potraviny, které lákají děti k jejich koupi? Koho chleba jíš, toho píseň zpíváš. Proč by odmítali takové reklamy, když je to živí?

Jak nás lékaři mohou léčit, ale neřešit příčinu, která nemoc způsobuje? Oni to totiž nevědí, neučí se to ve školách. Umí jen řešit příčiny nemoci pomocí léků.

Kdo z vás se kdy zeptal svého lékaře: "proč mám tuto nemoc"? Můžu něco udělat, abych nemusel jíst léky a uzdravil se? Zkuste to.. Takto se pacienti neptají, jen akceptují recept na léky. To je pak těžká rada každému.. Lékař by se hezky zapotil, kdybyste trvali na tom, at vám vysvětlí proč jste onemocněli a jak vás hodlá uzdravit. Při operaci se jim to vysvětluje lehce, jde o mechanickou opravu například zlomené nohy, ale když máte vysoký krevní tlak a cholesterol? Proč? Hmm?

Jak je možné předepisovat cukrovkářům inzulín a další léky, které cukrovku neléčí?

Je to vše šikovně zařízené tak, abychom byli dlouhodobí klienti. Čím nemocnější, tím lépe. Lékaři samozřejmě jsou je článěk systému, farmaceutické a potravinářské firmy si libují, jak vše hezky funguje a peněz jim přibývá a hlavěn přibývatbude díky tomu, jak to je hezky již u dětí nachystané.

Jak to, že lékaři se dožívají mnohem nižšího věku, než zbytek populace? Chcete vložit své zdraví do rukou lékařů? Zatím se ukazuje, že je to to nejhorší co můžete udělat.

Lékaři umí perfektně operovat srdce, narovnat zlomenou nohu, ale absolutně neléčí nemoci.

Každý druhý člověk umírá na srdce - cévní nemoci. To je vysoké číslo. A jak se řeší vysoký tlak a cholesterol? Pomocí léků, které nic neléčí, jen maskují. Lidé jsou dále nemocní, unavení a obézní, ale mají léky, takže by to mělo být v pořádku. Není ale lepší léky nepotřebovat? Jsme jako ovce, které poslouchají svého lékaře. A protože lékař Vás neumí nemoci zbavit, budete závislí na jeho péči a lécích po celý život. Možná, kdyby zdravotní péče nebyla “zadarmo”, asi by s tím lidé spokojeni nebyli. Na to ale také dojde a budeme bohužel velmi překvapení.

Smutné je, že když se dá pacientovi vybrat, zda pilulku, nebo konzultaci u kvalitního výživového poradce, co byste řekli, že si vybere? Ano, správně, bez váhání pilulku.

Není také zvláštní, že naše služby v poradenství výživy neproplácejí zdravotní pojišťovny? Ubylo by nemocných lidí, co potřebuje léky a to přeci nelze!!! Celé je to špatně. Tím, že je zdravotnictví “zadarmo”, tak kdo by dobrovolně utrácel své peníze, byť je to směšná cena za zdraví a raději si celoživotně budete chodit pro léky.

Bohužel pojišťovny toto tempo neudrží a budeme si nakonec za tuto šílenou zdravotní péči velmi draze platit. Lituji naše děti, do čeho rostou.

Já se snažím lidem otevírat oči zejména proto, abychom pro naše děti tento zkorumpovaný systém konečně změnili. Je již na čase!!!

My, co pamatujeme ještě "normální potraviny". Byla naše kvalita života o to horší, když jsme nejedli kvanta sladkostí a chemie jak je to nyní? Mouka měla 40x méne lepku.. Množství pečiva co nyní konzumujeme je opravdu zdraví škodlivé, byď vříve jsme je jíst mohli. Mouka měla zcela jiné složení.

Je to na každém z nás, ale rozhodujte o sobě sami a nenechte to na lékařích. Proto jsme tu my, lidé, kteří se tomuto systému vymykají a nepřispívají do tohoto zkorumpovaného světa.

Otevřete konečně oči. Být zdráv není žádná věda, jen to chce porozumět pár základním věcem a nevěřit výrobcům potravin a lékům. Léky koneckonců nebudete dost možná ani potřebovat.

Maminky, když budete svoje děti učit porozumět, co je pro ně dobré a co ne, opravdu se to v jejich životě vyplatí. Je to těžké, půjdete proti systému. Samozřejmě nelze zakazovat vše, ale hranice sladkostí a dalších chemických a nevýživných potravinje již neúnosná. Děti z obrovské části jí již jen věci, kterí jim škodí. To nejde!!

Je třeba si nalít čistého vína. Převážná většina z nás ví, že si za nemoci může sama. Konzulace špatného jídla, špatná frekvence a množství jídla, stres, alkohol a mnoho dalšího. Proto, ruku na srdce, volíme pilulku, protože nic nemusíte měnit a dělat. Necháte to prostě na pilulce s tím, že to nějak vyřeší. Když budete k sobě takto přistupovat takto, jak máte být zdraví? Já říkám: " Vždy je to něco za něco". Všichni víme, co děláme špatně, ale i tak to děláme.. otázka je proč. Stojí to zato? Zdraví by mělo být na prvním místě. Mě to za to nestojí. A proto jsem vaše opora v tomto těžkém boji. Lepší je týmová práce, než měnit zažitý způsob života na vlastní pěst. To většinou dlouho nevydržíte.

Pracuji usilovně na své knize, která by měla přinést jednoduchý návod, jak na to “být zdravý” s důrazem na praktické ukázky, které velmi v literatuře postrádám. Nepotřebujeme další vyumělkované kuchařky se kterými se poslední dobou roztrhl pytel.


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová