Blog výživového specialisty

Zdravější verze palačinek pro děti

Zdravější verze palačinek pro děti

Palačinky děti mají rády. Můžeme jim je připravit zdravější. Chutnat budou stejně jen tělu nebudou ubližovat, ale prospívat.

Klasické palačinky z bílé mouky smažené na rostlinném oleji nejsou zcela zdravou variantou. Bílá mouka má 40x více lepku nežli původní odrůdy obilovin. Já připravuji palačinky z hladké CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ mouky. Dá se koupit za výbornou cenu i v Lídlu. Mléko používám bezlakótozové, domácí vejce (opravdu se vyplatí si je zajistit). Palačinky smažím na kokosovém oleji, nebo olivovém oleji z pokrutin. A výživné jídlo je na světě.

Kalorií má ale stejně jako klasická palačinka. To platí u mnoha "zdravých jídel", nejde je jíst bez rozmyslu. Celozrnná špaldová mouka se v těle chová jinak než bílá. Špalda je původní druh pšenice, není tak šlechtěná a tím, že je celozrnná, není zbavená minerálů a vlákniny. Cukr se z ní do těla uvolňuje postupně, a to je důležité.

Jedna palačinka na svačinu je výborná volba.


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová